انبه، میوه بومی کشور هند و مالزی بوده که بهعنوان یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده در جهان ثبت شده است. طبق برخی مطالعات، کشت این میوه به 4000 سال پیش برمیگردد که در نتیجه استعمار اروپا در سایر کشورها نیز پرورش یافت. امروزه این میوه طرفداران بسیاری پیدا کرده و علاوه بر میوه، از پودر انبه نیز استفادههای زیادی میشود.
انبه خشک شده و پودر انبه بهعنوان یک ادویه قابلاستفاده است. برای درستکردن پودر انبه اصل، ابتدا انبههای نارس را خشک کرده و سپس آن را بهصورت پودر درمیآورند. کاربرد پودر انبه درست مانند میوه انبه، سابقهای باستانی دارد.
مشخصات و طعم پودر انبه اصل
طعم اصلی پودر انبه ترش است. این ادویه طعمی ملایم نزدیک به تند دارد. از ترشی آن مانند تمبر هندی و سماق استفاده میشود. این پودر همچنین مانند تمبر هندی، یک نت ترش قوی دارد که با کمی شیرینی و رایحه میوههای گرمسیری همراه است.
پودر انبه چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
پودرانبه منبع مواد مغذی مختلف است که در ادامه به آنها پرداختهایم:
ویتامینها
پودر عنبه منبع خوبی از ویتامین A و C است. یک وعده 60 گرمی از این پودر میتواند تقریباً 13 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین کند. شما برای سلامت چشم و همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن به ویتامین A نیاز دارید. یک وعده 60 گرمی پودرانبه همچنین میتواند 36 درصد ویتامین C روزانه شما را تأمین کند که دارای خواص آنتیاکسیدانی برای محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد است؛ علاوه بر این میتواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.
مواد معدنی
کلسیم و آهن از جمله مواد معدنی موجود در پودر انبه اصل هستند. شما میتوانید 12 درصد کلسیم روزانه خود را به همراه 3 درصد پتاسیم، از این ادویه دریافت کنید. کلسیم برای سلامت استخوانها مفید است؛ در ضمن بدن برای حفظ تعادل مناسب مایعات، به پتاسیم نیاز دارد.
فیبر
یک وعده 60 گرمی از پودر عنبه، میتواند 4 درصد از فیبر غذایی موردنیاز روزانه شما را تأمین کند. فیبر برای جلوگیری از یبوست مفید بوده و به کاهش وزن نیز کمک میکند؛ زیرا حجم غذا را بیشتر کرده و احساس سیری خواهید داشت.
پودر انبه همچنین برای درمان یا جلوگیری از بسیاری از مشکلات مفید است، از جمله:
درمان اسکوربی
پودرانبه حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. برای افرادی که کمبود این ماده مغذی را دارند بسیار مفید خواهد بود. یکی از درمانهای سنتی هندی برای بیماری اسکوربی، ترکیب یک قسمت پودرانبه با دو قسمت پودر نعنا خشک شده است.
جلوگیری از پوسیدگی دندان
پودرانبه دارای خواص ضدباکتریایی است. از رشد برخی از باکتریهایی که عامل ایجاد پلاک دندان هستند؛ جلوگیری میکند.
بهبود بینایی ضعیف
سطح نسبتاً بالای ویتامین A در پودر انبه میتواند به ارتقاء سلامت چشم کمک کند. با مصرف منظم این ادویه مفید، از آب مروارید و سایر مشکلات چشمی جلوگیری کنید.
از پودر انبه در چه غذاهایی میتوان استفاده کرد؟
اگر بخواهیم در مورد کاربرد پودرانبه در غذا صحبت کنیم؛ میتوان گفت این ادویه خوشمزه برای درستکردن بسیاری از غذاهای سرخکردههاست. پودرانبه برای طعم دادن به سمبوسه قابلاستفاده است. علاوه بر این در بسیاری از سسها نیز استفاده شده و جزء اصلی سس فلافل و ادویه فلافل است.
امروزه طعم خاص این پودر باعث محبوبیت آن و استفاده در بیشتر خورشتها و غذاها نیز شده است. این ادویه طبع گرمی دارد و میتواند برای گرفتن سردی غذاها بسیار مفید باشد.
ما در فروشگاه اینترنتی هفت ادویه آمادهایم تا بهترین و باکیفیتترین پودر انبه را در اختیار شما قرار دهیم. به افرادی که تجربه استفاده از آن را نداشتهاند یا کاربرد آن را نمیدانند، توصیه میکنیم برای آشنایی بیشتر با یکبار خرید پودر انبه و استفاده از آن همراه با فلافل، با طعم عالی و خاص آن آشنا شوند.
نحوه درستکردن پودر انبه
پودر انبه اصل از انبههای نارس تهیه میشود. برای تهیه پودر انبه، تکهها یا چیپسهای نارس انبه به مدت چند روز، زیر نور خورشید قرار گرفته تا خشک و ترد شوند، سپس این قطعات را درون آسیاب ریخته و به پودر تبدیل میکنیم.
پودر کردن انبه
برای پودر کردن انبه، مراحل زیر را دنبال کنید:
1- انبههای نارس را کاملاً خشک و پاککرده، سپس پوست آنها را جدا کنید. سختترین قسمت کار همین است. از یک لایهبردار یا پوستکن مناسب استفاده کنید. با همان پوستکن، انبه را بهصورت نوارها یا چیپسهای نازک برش دهید. چیپسها باید بسیار نازک باشند تا راحتتر خشک شوند.
2- نوارها یا چیپسهای نازک انبه را روی یک سینی یا یک بشقاب بزرگ پهن کنید. برای سهولت در خشکشدن، میتوانید از دو تا سه سینی یا بشقاب استفاده کنید.
3- مرحله سوم، خشککردن انبه است. دو روش برای خشککردن تکههای انبه وجود دارد که در ادامه به آن پرداختهایم:
خشکشدن در معرض آفتاب
بهطورکلی بهتر است انبهها را در زیر آفتاب خشک نمایید. ما در هفت ادویه، انبه را به مدت 2 روز در معرض آفتاب قرار داده که این مدت متناسب با تابش خورشید، بین 2 تا 3 روز متغیر است.
اگر در آبوهوای گرم اقامت دارید، میتوانید انبههای نارس را قبل از پوست کندن به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید. این خیساندن، به ازبینبردن مقداری حرارت از انبه کمک خواهد کرد. سپس آنها را پوستکرده و به مدت 2 تا 3 روز در معرض آفتاب قرار دهید.
پودرهای انبه در فروشگاه اینترنتی هفت ادویه دارای کیفیتی فوقالعاده بوده و عطروطعم خانگی آنها را احساس خواهید کرد.
خشککردن در فر
اگر به میزان کافی به نور خورشید دسترسی ندارید، میتوانید از این روش استفاده کنید. برای استفاده از این روش، فر را در کمترین دمای خودتنظیم کنید. بهتر است درجه حرارت بین 50 درجه سانتیگراد یا 122 درجه فارنهایت تا 90 درجه سانتیگراد یا 194 درجه فارنهایت تنظیم شود. بسته به محدوده دما، خشکشدن چیپس انبه با فر، ممکن است حدود 10 تا 24 ساعت طول بکشد.
انبههای خشک شده در فر بهراحتی قابل پودر شدن هستند. دیگر نیاز بهقرار گرفتن در آفتاب نخواهند داشت.
پودر کردن انبه خشک شده
4- چیپسهای خشک شده انبه بسیار ترد هستند و بهراحتی میشکنند. بهمحض خشکشدن و خنک شدن آنها، نوبت به مرحله پودر کردن است. اگر مدتزمان بیشتری صبر کنید، ممکن است برخی از چیپسها، تردی خود را ازدستداده و بافتی جویدنی پیدا کنند که مجدداً نیاز به قرارگیری در آفتاب یا فر برای خشکشدن خواهند داشت. اگر چیپسهای انبه بهدرستی خشک شده باشند، بهراحتی در آسیاب پودر میشوند.
5- چیپسهای انبه را داخل آسیاب ریخته و آسیاب کنید تا کاملاً به پودر تبدیل شوند. در نهایت پودرها را درون یک شیشه دربدار ریخته و درون یخچال نگهداری کنید. پودرانبه در دمای اتاق نیز قابل نگهداری است.
7- شما میتوانید پودر انبه اصل را در صورت نیاز به غذاهای خود اضافه کرده و از طعم و عطر بینظیر آن لذت ببرید.
جمعبندی
در این مطلب در مورد کاربرد پودر انبه و نیز طرز تهیه آن صحبت کردیم. بااینحال برای راحتی بیشتر میتوانید اقدام به خرید پودر انبه اصل کرده و بهترین آن را از فروشگاه اینترنتی هفت ادویه تهیه و در انواع غذاهای خود استفاده کنید. در صورت تمایل برای دسترسی آسان به اطلاعات محصولات هفت ادویه و فروشنده این محصولات، اینستاگرام ما را دنبال کنید. نیز می توانید برای دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید؛ اگر شما نیز تجربهای از طعم بینظیر این ادویه دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.