طرز تهیه گداخته با ادویه گداخته

احتمالاً تابه‌حال اسم گداخته به گوش شما رسیده است. گداخته یک غذای فوق‌العاده مقوی است. معمولاً برای خانم‌هایی که به‌تازگی زایمان کرده‌اند یا بیمارانی که دچار ضعف هستند استفاده می‌شود. مواد اصلی آن را می‌توانید طبق سلیقه خود انتخاب کنید. اما معمولاً از مخلوط کردن انواع مغز بادام، فندق، پسته، گردو، کنجد و غیره تهیه می‌شود. گاهی اوقات نوعی خرما به نام خرماخرک و نارگیل نیز به‌عنوان دو ماده نیروبخش به آن اضافه می‌شود. برای درست‌کردن این غذای فوق‌العاده مقوی نیاز به ادویه گداخته نیز دارید. در ادامه طرز تهیه گداخته با ادویه گداخته ، مواد لازم و اضافی برای مقوی و روش درست کردن آن را توضیح داده است. امیدوارم برای شما مفید باشد. در صورت تمایل برای دسترسی آسان به محصولات هفت ادویه و فروشنده آن، اینستاگرام ما را دنبال کنید.

 

برای طرز تهیه گداخته چه لازم داریم؟

برای درست‌کردن هر غذایی بهتر است ابتدا طبع مواد اولیه‌ی آن را بررسی کنید. سپس به سراغ دستورالعمل اصلی درست‌کردن آن بروید. در غذایی مانند گداخته که به‌عنوان غذای محلی استان اصفهان نیز شناخته می‌شود، از ادویه‌جات گرم در کنار خرما و نارگیل استفاده شده است. این ادویه جات برای زمانی که بنیه جسمی فرد کم می‌شود مناسب است. همان‌طور که گفتیم این غذا حاوی مغزی جات گرم و پرانرژی است. برای طرز تهیه گداخته با ادویه‌جات در ادامه به برخی خواص آن اشاره کرده‌ایم:

 

طرز تهیه گداخته

فندق:

فندق حاوی مواد مغذی فراوانی است. کالری زیادی دارد. سرشار از مواد مفید و چربی‌های سالم هستند. علاوه بر این حاوی مقادیر زیادی ویتامین B6، فولات، فسفر، پتاسیم و روی است. 28 گرم فندق، 11 گرم فیبر تولید کرده که دارای 11درصد RDI است.

پسته:

در میان مغزها پسته یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرف‌دارترین آن‌هاست. خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. این دانه کوچک حاوی کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و مقدار قابل‌توجهی ویتامین B6 است. آنتی‌اکسیدانش، آن را به خوراکی مناسب برای کاهش وزن و بهبود سلامت قلب و روده تبدیل کرده است.

بادام:

در مقایسه با سایر مغزها، بادام سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفید است. این دانه منبع ویتامین E، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پروتئین، فیبر، منگنز و غیره است. بسیاری از مواد مغذی و ویتامین‌هایی که بدن به آن‌ها نیاز دارد را تأمین می‌کند.

گردو:

گردو نسبت به سایر مغزی جات، حاوی مقدار زیادی چربی‌های امگا 3 و آنتی‌اکسیدان است. چربی بیشترین قسمت تشکیل‌دهنده گردو است. این دانه حاوی مقدار کمی پروتئین و کربوهیدرات نیز است. بیشترین کربوهیدرات موجود در گردو به‌صورت فیبر ذخیره شده و مصرف آن باعث چاقی و اضافه‌وزن نمی‌شود.

کنجد:

دانه‌های کنجد حاوی روغن سالم، پروتئین و منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری و بعضی از اسیدهای آمینه است. این دانه‌های سلامتی به دلیل طعم فوق‌العاده‌ای که دارند به روش‌های مختلف دیگر مانند ارده، روغن کنجد و غیره نیز قابل‌استفاده هستند.

 

برای تهیه گداخته، علاوه بر مغزی جات نیاز به یک ادویه گداخته دارید که شامل ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین، زعفران، هل و غیره است. خواص گداخته را چندین برابر می‌کند. خواص برخی از این ادویه‌جات به شرح زیر هستند:

زنجبیل:

زنجبیل آنتی‌اکسیدانی قوی و یک تقویت‌کننده بدن است. پودر زنجبیل دارای عطروطعم قوی است.

دارچین:

پودر دارچین فواید سلامتی بسیاری داشته است. شامل فیبر، منگنز، کلسیم، آهن و ویتامین K و فاقد قند، چربی و پروتئین است. مصرف دارچین حتی به مقدار کم فواید بسیاری دارد. فقط خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن دلیل قانع‌کننده‌ای است که از آن در گداخته استفاده کنید.

زعفران:

زعفران دارای بیش از ۱۵۰ ترکیب باارزش مانند کارتنوئیدها، سافرانال، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد شیمیایی دیگر مانند انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها است. همه‌ی آن‌ها برای سلامتی لازم هستند.

هل:

هل سرشار از ویتامین‌های مختلف مانند نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، ریبوفلاوین (B2)، تیامین (B1)، ویتامین A و ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.

 

چه مقدار از این مواد را اضافه کنیم؟

  • ادویه مخصوص گداخته ۲۰۰ گرم
  • مغز پسته ۲۰۰ گرم
  • مغز بادام ۲۰۰ گرم
  • مغز فندق ۲۰۰ گرم
  • مغز گردو ۲۰۰ گرم
  • کنجد ۱۰۰ گرم
  • خرما (خارک) ۲۰۰ گرم
  • نارگیل ۲۰۰ گرم
  • آرد برنج 4 قاشق غذاخوری
  • نبات ۲۰۰ گرم (می‌توانید از شکر نیز استفاده کنید.)
  • زعفران ساییده شده ۱ قاشق چایخوری
  • آب به مقدار لازم

چطور شروع به درست‌کردن گداخته کنیم؟

طرز تهیه گداخته سنتی اصفهان با استفاده از ادویه گداخته هفت ادویه:

 

طرز تهیه گداخته و مواد آن

 

  1. برای شروع، هسته خرما خرک را جدا کنید. همراه با نارگیل داخل ظرف ریخته و روی آن مقداری آب بریزید تا نرم شود. دقت کنید که به میزانی آن را خیس کرده تا کمی نرم شود ولی له و آبکی نشود. سپس این دو را با چرخ گوشت یا غذاساز کاملاً له کنید. (می‌توانید از پودر نارگیل نیز استفاده کنید.)
  2. در مرحله بعد مغزی جات را درون هاون برقی ریخته و به طور کامل خرد کنید تا به حالت پودر و یکنواخت تبدیل شود.
  3.  به‌اندازه 4 قاشق غذاخوری آرد برنج را داخل ماهیتابه تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود ولی سرخ نشود.
  4. در این مرحله خرما و نارگیل، پودرهای مغزی جات و ادویه گداخته را به آن اضافه کنید. مجدداً به مقدار بسیار کم تفت دهید.
  5.  2 قاشق غذاخوری کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید چرب‌تر شود، مقدار بیشتری اضافه کنید.
  6.  سپس آب اضافه کرده و هم‌زمان هم بزنید تا مایه قوام بیاید. به‌هم‌زدن ادامه دهید تا به جوش آید.
  7.  نبات را کوبیده و حین هم زدن آن را اضافه کنید.
  8.  حرارت را کم کرده و حدود 1 ساعت به‌هم‌زدن ادامه دهید تا گداخته شما آماده شود. 5 دقیقه قبل از خاموش‌کردن حرارت، زعفران را در آب حل کرده و داخل گداخته بریزید. اگر می‌خواهید خوش‌رنگ‌تر شود، می‌توانید زعفران بیشتری اضافه کنید.
  9. پس از خاموش‌کردن حرارت، گداخته شما آماده است. آن را درون ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید خنک شود، سپس آن را نوش جان کنید.

 

در این مقاله راجع به طرز تهیه گداخته با ادویه گداخته ، مواد لازم و روش درست کردن آن  ارائه شده است. اگر سوال و پیشنهاد و نیاز به مشاوره دارید در دیدگاه پایین این صفحه نظر خود را ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − پنج =